A2 Sınıfı Motosiklet Ehliyet Belgesi
A2 Sınıfı Ehliyetleri A2 Sınıfı Ehliyet Belgesi (A2 Motosiklet veya A2 Otomatik, A2 Scooter Ehliyeti olarak da bilinir.) A2 Sınıf Ehliyet Belgesi Hangi Araçları Kullanır? Motosiklet ve Otomatik – Scooter A2 sınıfı sürücü belgesi için gücü 35…
Read moreB Sınıfı Otomobil Ehliyet Belgeleri
B Sınıfı Ehliyetleri B Sınıfı Ehliyeti B ehliyet sınıfına kayıt olmak için 18 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almış olmak gerekir. B Sınıfı Ehliyet Belgesi Hangi araçları kullanır? B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar otomobil ve kamyonet kullanabilir.…
Read moreC Sınıfı Kamyon Ehliyet Belgeleri
C Sınıfı Ehliyetleri C Sınıfı Kamyon Çekici Ehliyeti Kamyon ve çekiciler için geçerlidir. Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir. Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B1, B, C1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. C1…
Read moreD Sınıfı Otobüs Ehliyet Belgeleri
D Sınıfı Ehliyetleri D Otobüs Ehliyeti Otobüs kullanabilmek için gerekli olan ehliyet sınıfıdır. Yaş sınırı 24’dür ve en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B, B1, D1 ve F sınıfı dahilindeki araçları kullanabilirler. DE Sınıfı Römorklu Otobüs…
Read morePsikoteknik Belgesi
Psiko-Teknik Değerlendirme Sistemi Sürücülerde güvenli araç kullanmak için temel olarak bulunması gereken algı, dikkat, hafıza, muhakeme yeteneği, hız-mesafe tahmini gibi zihinsel özelliklerinin; tepki hızı, göz, el ayak koordinasyonu gibi psiko-motor yetenek ve beceri düzeyinin, risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol…
Read moreSRC Belgeleri
SRC 1: Uluslararası Yolcu Taşımacılığı SRC 2: Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı SRC 3: Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı SRC 4: Yurtiçi Eşya-Kargo Taşımacılığı SRC 5: Tehlikeli Madde Taşımacılığı 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren veya gösterecek olan…
Read moreOnline olarak ders çalışmak ister misiniz?
Online eğitim videolarınız izleyerek kendinizi sınava hazırlayabilir, başarı oranınızı yükseltebilirsiniz.
Eğitmen Kadromuz
Yazılar
Ehliyet Kaydı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Ehliyet kaydına gelirken sizden istenecek evraklar;
1- Nüfus cüzdanı yani kimlik fotokopisi: Aslı ile birlikte getirilmelidir.
2- Diploma yani öğrenim belgesi: Mezuniyet belgesi, Diploma,Tasdikname veya hala devam etmekte olduğunuz okuldan alacağınız öğrenci belgesi ile kayıt örneği olabilir. (E-Devlet Üzerinden Çıktı Alabilirsiniz.)
3- Sağlık raporu: Aile hekiminizden veya herhangi bir hastaneden alabilirsiniz. Sağlık raporu alırken hangi sınıf ehliyet almak istiyorsanız belirtmelisiniz. Matbu bir evraktır. 2 adet fotoğraf: Fotoğraflarınız mutlaka BİOMETRİK olmalıdır.
5- Sabıka kaydı yani adli sicil beyanı: E-Devlet şifreniz ile çıkarılmaktadır. (E-Devlet şifrenizi biliyorsanız, istediğiniz her yerden çıkarabilirsiniz.)
6- Ehliyet fotokopisi: Mevcut bir ehliyeti olup, farklı bir sınıf ehliyet alacaklar için gereklidir.Test sınavından muaf olup,sadece direksiyon sınavına girebilmeleri için istenir.
7- İkametgah Belgesi
NOT: Kurs başlama tarihinde bu evraklardan bir tanesi eksik olursa sınav başvurusu yapılamamaktadır. Girmek istediğiniz ehliyet sınav tarihinden önce kayıt tarihlerinide dikkatli takip etmelisiniz.
Detaylar için kursumuzu arayın veya online destek sistemimizden destek alabilirsiniz.