B Sınıfı Ehliyetleri
B Sınıfı Ehliyeti
- B ehliyet sınıfına kayıt olmak için 18 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almış olmak gerekir.
B Sınıfı Ehliyet Belgesi Hangi araçları kullanır?
- B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar otomobil ve kamyonet kullanabilir. M sınıfı, B1 sınıfı ve F sınıfı ehliyet belgelerinin kullandıkları araçları da kullanabilirler. Motorbisiklet, 4 tekerlekli motosiklet ve traktör kullanabilirler. Azami yüklü ağırlığı 4.250 KG olan birleşik araçları da kullanabilmektedirler.
B Sınıfı Ehliyet Belgesi yaş şartı nedir?
- B ehliyet sınıfı belgesine kayıt olabilmek için 18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmak gerekir.
B Sınıfı Ehliyet Alma Şartları
- İşitme kaybı,
- Günlük hayatı kısıtlayan denge problemi,
- Baş dönmesi nedeni olabilecek bir hastalık,
- Uyku bozukluğu,
- Malign tümör hikayesi,
- Eklem hareketlerinde kısıtlama,
- Ekstremite noksanlığı,
- Kas, tendon ve bağ lezyonları,
- Hipoglisemiye yol açabilecek ilaç kullanılan diyabet hastalığı,
- Kalp-damar hastalığı,
- Organ yetmezliği,
- Santral sinir sistemi hastalıkları,
- Periferik sinir sistemi hastalıkları,
- Epilepsi,
- Kas hastalıkları,
- Ruh hastalığı (ağır akıl hastalığı, zeka geriliği, demans, kişilik bozukluğu, ağır davranış bozukluğu),
- Alkol bağımlılığı,
- Psikotrop madde bağımlılığı,
- Görme değerlendirmesi
gibi hastalık ve bağımlılıkların olmaması, 18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olması gerekmektedir.
B Sınıfı Ehliyet Nasıl Alınır ?
Öncelikle eğitim kalitesine inandığınız ve güvendiğiniz bir ehliyet kursu seçmelisiniz. Alacağınız ehliyet sadece bir belge değil bir ömür boyu kullanacağınız bir ehliyet belgesine sahip olacaksınız. Elinizden geldiği kadar teorik ehliyet derslerine devamlılık gösterin, biliyorum algısına girdiğinizde doğru bildiğiniz yanlışlar belki sınavdan geçebilirsiniz ama trafikte zor duruma düşürecektir. Eğitimlerimiz alanında uzman eğitmenler tarafından hem özel pistimizde hemde akan trafikte verilmektedir. Amacımız araç kullanırken korkularınızı ve heyecanınızı yenerek araç kullanırken motivasyonunuzu yüksek tutarak, bilinçli sürücüler yetiştirmek. Ehliyet sınav tarihlerini öğrenmek için kursumuzu arayın ve sınava girmeden önce tam anlamıyla hazır olduğunuzdan emin olun eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız eksik olduğunuz yerleri direksiyon usta öğreticiniz ile paylaşın, size yardımcı olacaktır. Çünkü sizin başarınız, bizim başarımızdır.
B Sınıfı Ehliyet Belgesi İçin Araç Tekniği (Motor), Trafik, İlkyardım, Trafik Adabı Dersleri Hangi Günler Yapılmaktadır ?
Eğitimlerimiz alanında uzman eğitmenler tarafından hafta içi 7 gün teorik eğitimlerimiz 18:00 – 20:00 arası verilmektedir. Bu eğitimler 3 hafta sürmektedir.
B Sınıfı Ehliyet Kursu Direksiyon Dersleri Nasıl Oluyor ve Hangi Günler Veriliyor ?
B sınıfı ehliyet kursu için kaydolmuş adaylarımıza direksiyon eğitimlerimiz hafta içi ve hafta sonu yapılmaktadır. B sınıfı ehliyet belgesi almak için ehliyet kaydı yaptıran kursiyerimiz uygunluk durumuna göre eğitim almak istediği günü ve saate uygun randevusunu seçer. Eğitimlerimizin 1 dersi 50 dakikadır ve 2 ders direksiyon eğitimi alır. Eğitimlerimizin ilk 2 ders periyodunda b sınıfı ehliyet kursuna kaydolan adayımız simülatör ile eğitim alır, kalan diğer 14 saatlik ders dilimi akan trafikte sınav güzergahında verilir.
Direksiyon derslerinizi mutlaka yazılı sınavın sonucunu ve direksiyon sınav haftasını beklemeden alınız.
B Sınıfı Ehliyet Kursu Ücretleri, B Sınıfı Ehliyet Ücreti, B Sınıfı Ehliyet Ücretleri, B Sınıfı Ehliyet Fiyatı, B Sınıfı Ehliyet Fiyatları Ne Kadardır ?
B sınıfı ehliyet belgesi fiyatı için kursumuzu arayın. Tüm kartlara 9 taksit yapılmaktadır.
B Ehliyet Alırken Başka Ekstra Ücret Harcar mıyım ?
Sürücü ehliyeti için vereceğiniz sınıfa göre ücretler farklılık göstermektedir. Ehliyet kaydını yaptırdığınız kursa verdiğiniz ücretin içerisinde hem teorik dersler hemde direksiyon dersleri bulunmaktadır. Sınavları tek seferde geçmesin halinde herhangi bir ek ücret ödemeyeceksiniz. Şayet teorik sınavdan başarısız olursanız, sınav harcı ödeyerek tekrar sınava girebilirsiniz. Eğer direksiyon sınavından başarısız olursanız da direksiyon harcı ve ücret karşılığından en az 2 direksiyon dersi almak zorunluluğu doğacaktır.
Bu gibi durumlara düşmeden ehliyet kayıt yaptırırken kursun geçmişine ve kaliteli ehliyet eğitimi verip vermediğini öncesinden araştırmanız faydanıza olacaktır. Uygun ehliyet veya ucuz ehliyet diye bakmanız çok doğru olmayacaktır. Zaten şuanda alınan bir taban fiyat uygulaması var ve tüm sürücü kursları en az taban fiyat ücreti ile b sınıfı ehliyet verebilmektedirler.
B Ehliyet Yazılı Sınav Nerede ve Nasıl Yapılıyor ?
B Ehliyeti yazılı sınavlar bulunduğunuz bölgenin ilçesi ve çevresindeki okullarda yapılmaktadır. Yazılı sınava 1 hafta kala adayların hangi okullarda sınava girecekleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir, kursumuz tarafından sms ve telefon ile aranarak bilgilendirilirsiniz. Sonrasında bilgilendirilen adaylar kursdan sınav giriş belgelerini temin ederek sınava girebilirler. Yazılı sınav süresi toplam 60 dakikadır ve 50 adet soru bulunmaktadır. Toplam 60 soru içerisinden 35 tanesini doğru olarak cevaplamak yeterli olacaktır. Bilindiği üzere her zaman bize öğretilen ve olduğumuz sınavlarda 3 veya 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğüydü. Ama ehliyet sınavında yanlışlar doğruları götürmemektedir.
B Ehliyet Direksiyon Sınavı Nerede ve Nasıl Yapılıyor ?
Direksiyon derslerini çalıştığınız yerde direksiyon sınavına gireceksiniz. Zaten alacağınız direksiyon derslerinin çoğunluk kısmını bu bölgede almaktasınız, direksiyon sınavında dikkat edilecek noktaların üzerinde durmaktayız. Özellikle direksiyon derslerine katılım gösterilmelidir. Sınavda ise rampa kalkış/durma, geri geri gitme, park yaptırılmaktadır. Direksiyon sınavında puanlama sistemi kaldırıldığından tek hata yaptığınız takdirde kalma sebebi olabilir. Alacağınız eğitimler önemlidir.
B Ehliyet Belgesi için Kaç Sınav Hakkım Var ?
Yazılı sınavda 4 hakkınız bulunmaktadır. Aynı şekilde direksiyon sınavı içinde 4 hak verilmektedir. Şayet 4 hakta başarılı olamadığınız tekrar 4 hak daha alabilirsiniz fakat bu 4 hakkı alabilmek için yeniden ücreti karşılığında ders almak zorundasınız ve bu haktan faydalanmak için 45 gün içinde başvurmalısınız. Bu haktan faydalananlar yazılı sınava girmeye gerek duymazlar.
B Ehliyet Belgem Tam Olarak Ne Zaman Elimde Olur ?
B ehliyet direksiyon sınavından başarılı olan kursiyerimize kursumuz tarafından hemen ertesi gün sertifika hazırlanır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilir. Sertifikaların imzalanması yaklaşık 1 hafta kadar sürebilir. Hak edilen sertifikalar imzadan gelir gelmez hazırlanarak kursiyere teslim edilir. Kursiyerlerde sürücü randevu sisteminden İlçe Emniyet Müdürlüklerinden randevu alarak, başvurularını gerçekleştirebilir. Emniyet başvurusundan bir hafta sonra da ehliyetinizi almış olursunuz.
B Ehliyeti Sertifikamı Ehliyete Çevirmeden Araç / Araba Kullanabilirmiyim ?
B ehliyeti için hak edilen sertifika ile araç kesinlikle kullanılamaz. Almış olduğunu sertifika ehliyet belgesi yerine geçmemektedir. Bu nedenle ehliyetsiz araç kullanma cezası tarafınıza uygulanır.
B Ehliyeti Sertifikamı Ehliyete Çevirmenin Süresi Var Mı ?
B ehliyeti direksiyon sınavını başarılı bir şekilde bitiren kursiyerlerimiz için sertifika süresi iki yıldır. İki sene içinde sertifikaya dönüştürülmeyen sertifikalar iptal edilir. Kişi yeniden sürücü kursuna yazılarak, hem yazılı hemde direksiyon sınavlarına tekrar girer.
B Ehliyeti Kayıt İçin Gerekli Belgeler / B Ehliyeti Kayıt İçin Gerekli Evraklar / B Ehliyeti Kaydı İçin İstenilen Belgeler / B Ehliyeti Kaydı İçin İstenilen Evraklar Neledir ?
- Diploma fotokopisi veya öğrenim belgesi aslı
- Kan Grubu Kartı
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Sabıka Kaydı
- Sağlık raporu
B Ehliyetleri B Sınıfı Manuel Vites Ehliyeti, B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti, B1 Sınıfı Ehliyeti ve BE Sınıfı Ehliyeti olarak 4 grupta inceleyebiliriz.
B Manuel Otomobil Ehliyeti
Otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir.
Yaş sınırı 18’dir.
M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlik motosiklet ve traktör kullanabilirler.
Azami yüklü ağırlığı 4.250 kg olan birleşik araçları kullanabilirler.
B Otomatik Otomobil Ehliyeti
Sadece otomatik otomobil kullanacaklara verilir.
Yaş sınırı 18’dir.
M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlik motosiklet ve traktör kullanabilirler.
Azami yüklü ağırlığı 4.250 kg olan birleşik araçları kullanabilirler.
B1 Sınıfı Motosiklet Ehliyeti
Normal B Sınıfı Ehliyet Belgesi ile karıştırılmamalıdır. Motor gücü 15 kv’yi geçmeyen ve ağırlığı 400 kg’dan fazla olmayan dört tekerlikli motosikletleri kullanacaklara verilir. Yük taşımacılığında kullanılması durumunda net ağırlığı 550 kg’ı aşmayan dört tekerlikli motosikletleri kapsar. Elektrik ile çalışanlarda kg hesabında bataryalar dahil edilmez.
Yaş sınır 16’dır ve sadece M sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilecek araçları kullanabilir.
BE Sınıfı Römorklu Otomobil-Kamyonet Ehliyeti
B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılan araçlarda römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilir. Römork veya yarı römorkun yüklü ağırlığının 3.500 kg’ı geçmemesi esastır.
Yaş sınırı 18 olarak belirlemiştir.
M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
B grubu ehliyeti olmayan BE grubuna başvuramaz. B ve BE grubunun yaş sınırı aynı. Bu durumda B aldıktan hemen sonra BE alınabilir. Çünkü yönetmelikte belli bir zaman “deneyim gerekiyor” şartı koşulmamıştır.